Auteur

In het voorjaar van 2018 is mijn eerste verhaal ‘Bertje’ gepubliceerd in de verhalenbundel 19x Soms Niet. Sindsdien ben ik meer gaan schrijven, steeds korte verhalen via schrijfgroepen of gewoon alleen achter mijn pc. Niemand wist ervan, ik schreef onder het pseudoniem ‘Sam Jacobs’. Totdat de oproep voor de schrijfwedstrijd ‘Zwarte sneeuw’ van Godijn Publishing langskwam en bleek dat ik bij de laatste tien kandidaten zat. Uiteindelijk won mijn thrillernovelle ‘Altijd rustig blijven’ een plekje in de bundel Zwarte sneeuw. Sinds die tijd publiceer ik onder mijn eigen naam. Ik heb meerdere schrijfcursussen gedaan, waaronder de Meesterproef van de Querido Academie.

Stadsplattegrond Groningen 1575
Bron: martinikerk.nl

Momenteel leg ik de laatste hand aan een spannende historische roman, dat plaatsvindt in de 13e eeuw in Groningen. Dit najaar hoop ik daar meer over te vertellen in het NTR boekenprogramma  ‘Eus’ Boekenclub’. Ook ben ik bezig met de research voor een volgende historische roman, dit keer met een wat duister thema… Een van mijn korte verhalen hoop ik uit te diepen naar een literaire roman. En er ligt nog een idee voor een derde historische roman op de plank. Je leest het, er is genoeg werk aan de winkel!

Mijn boeken

Boeken

Thrillernovelle

Achterflaptekst: 

David en Sara, Miriam Lucia. Christa komt op een koude winteravond het van huis weggelopen jongetje David tegen. Ze zet alles op alles om hem en ook zijn zusje Sara te redden uit een erbarmelijke thuissituatie. Doet zij dit voor de kinderen, of ook om haar persoonlijke verlies een plaats te geven? Ze krijgt hulp van haar beste vriendin Esther en collega Pim, maar brengt hen daarmee wel in gevaar.

Noorderlichtvrouw, Luc Vos. Een ijskoud avontuur in Noorwegen. Twee vriendinnen, op weg naar het Noorderlicht. Alleen. Op een boot met een man. Hij is een beetje vreemd. Is hij te vertrouwen? Zullen ze het Noorderlicht zien, zoals gepland? In ieder geval verloopt de reis heel anders dan verwacht. En het is ijs– en ijskoud.

Altijd rustig blijven, Annemarie Ros. Wat doet een 18-jarig meisje als ze ineens aandacht krijgt van een oudere jongen, terwijl haar leeftijdsgenoten haar links laten liggen? Wat er ook gebeurt, ze moet altijd rustig blijven, heeft ze van haar vader geleerd. Maar lukt dat haar als iedereen haar in de steek lijkt te laten?

Het Boek, Jacob Dens. Een ongelezen boek, een verborgen hartstocht en een psychiatrisch verleden: op Davids levenspad smelten die drie elementen samen tot een toxisch brouwsel. David strijdt voor zijn ziel in een weekend waarin de lijnen tussen schrift, psychose en realiteit steeds moeilijker te onderscheiden blijken.

3/5

Drie sterrenrecensie in de Vrij Nederland 42ste Detective en Trillergids

Korte verhalen Annemarie Ros

Achterflaptekst: Hij stelt zich voor. Ik heb deze man eerder ontmoet. De naam waarmee hij zich voorstelt aan de groep klopt niet. Hij heet, hoe heet hij ook alweer? Of heeft hij zich toen voorgesteld met een andere naam? Als dat al zijn echte naam is … Hij praat ook anders, beweegt heel anders, lijkt wel. Het is net alsof hij een ander iemand is. Waarom doet hij dat? Misschien wil hij zijn andere ik niet onder ogen komen? Jezelf onder ogen komen is niet altijd makkelijk.

Verhalen Annemarie Ros: ‘De Postcodeloterij’, ‘Tennisschoenen’, ‘Maskerade’

Achterflaptekst: Daar ligt hij. Eenzaam. Op het plein. Zwart als de nacht. Of toch niet? Als je heel goed kijkt, is de werkelijkheid anders. En maakt het zwart plaats voor een donker, intens donker rood. Wat doet hij daar? Een zwarte roos symboliseert afscheid en mysterie. De gracieuze bloem van de liefde, in een ondefinieerbare kleur. En toch … zien wij een zwarte roos op het plein.

Verhaal Annemarie Ros: ‘Het bankje’

Achterflaptekst: De wind is een boodschapper. Brenger van berichten uit verre windstreken. Drager van geuren en geluiden. Van voorspoed of juist tegenslag. De wind kan je strelen in het voorbijgaan, maar je ook iets influisteren. Hij kan zich in je hoofd nestelen en verlangens oproepen die je nooit eerder had.

In deze bundel middeleeuwse verhalen is de wind de enige constante. Hij stuwt de drakenschepen van de Vikingen naar verre kusten. Jaagt de pest door de straten van ontvolkte steden. Voert geliefden mee. Of brengt ze juist terug, maar niet altijd in dezelfde gedaante. In deze bundel draagt de wind ook het woord van God en wakkert hij de devote gevoelens aan van een jong meisje. Hij fluit door de touwen van een hangbrug waarop een moeder zich opoffert voor haar kind. Geeft een havenkroeg een toepasselijke naam. En hij doet de vlammen van brandstapels oplaaien, waarna hij de schreeuwen van de slachtoffers weer met zich meeneemt.

Verhalen Annemarie Ros: ‘Dubbel Martelaarschap’, ‘Raeven’

Verhalen onder pseudoniem Sam Jacobs

Achterflaptekst: De ziel is ontastbaar, maar toch kwetsbaar. Op de lijn tussen leven en dood, droom en realiteit, goed en kwaad is ze de laatste barrière tussen hoop en waanzin. Wat als de beproeving zo groot is dat de psyche zelf op het spel staat? Wat als het leven langzaam maar zeker je geest verbrijzelt? Kan je leven zonder ziel? En kan de ziel zonder het leven?

Een meeslepende bundel vol spannende verhalen waarin de grenzen tussen hoop en waanzin vervagen. Achttien verhalen over mensen in heden, toekomst en verleden wiens meest dierbare bezit op het spel gezet wordt. Slagen ze erin hun ziel te redden? Of is deze voor altijd verloren?

Verhaal Sam Jacobs: ‘Holle weg’

Achterflaptekst Stilte: Woorden vormen in stilte een verhaal, totdat uit het niets een storm opsteekt. De wind herschikt de woorden en creëert een nieuw verhaal. In deze bundel lees je telkens twee met elkaar verbonden verhalen. Een in stilte en een stormachtig, geschreven door twee auteurs.

Verhalen Sam Jacobs: ‘1381’, ‘Eindelijk vrij’, ‘Achter de geraniums’

Achterflaptekst: Woorden waaien met de storm mee en vormen een verhaal, totdat de storm is uitgeraasd. De woorden vallen in stilte neer en vormen een nieuw verhaal. In deze bundel lees je telkens twee met elkaar verbonden verhalen. Een stormachtig en een in stilte, geschreven door twee auteurs.

Verhaal Sam Jacobs: ‘De erfenis’

Achterflaptekst: Negentien aangrijpende, confronterende en komische schetsen van alledaagse mensen die zich per toeval op het verkeerde moment op de verkeerde plaats wanen of obsessief hun geluk beproeven en besluiten voor die ene keer wél over een nacht ijs te gaan. Wat de aard van het tafereel dat zich ontvouwt ook mag zijn, de gevolgen zijn soms niet te overzien.

Geluk komt geen sterveling aanwaaien, maar zo nu en dan zit het mee. Soms niet.

Verhaal Sam Jacobs: ‘Bertje’

Mijn nieuwste boek:

Mijn andere ik

Hij stelt zich voor. Ik heb deze man eerder ontmoet. De naam waarmee hij zich voorstelt aan de groep klopt niet. Hij heet, hoe heet hij ook alweer? Of heeft hij zich toen voorgesteld met een andere naam? Als dat al zijn echte naam is …